Ömerli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Misyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek, yüksek öğrenime hazırlamak; İslâm dininin inançları, İbadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla görevlendirilecek niteliklere haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Tüm engelleri sabır ve inançla aşma azmindeyiz.

Başarılar:

Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %65
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://omerliihl.meb.k12.tr

Adres - ŞAFAK MAHALLESİ 1014 SOKAK NO2 ÖMERLİ/MARDİN

Yerleşim Yeri - ŞAFAK MAHALLESİ 1014 SOKAK NO:2 ÖMERLİ/MARDİN

Adres - ŞAFAK MAHALLESİ 1014 SOKAK NO2 ÖMERLİ/MARDİN

Ulaşım Türkiye´nin her yerine rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde bulunmakta olup il merkezine yaklaşık 24 km uzaklıktadır.